Xiaomi Transformer MiPad 2

Door Chocoball op zondag 5 juni 2016 19:50 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 2.284

http://static.tweakers.net/ext/f/bh8patyjSTCO3Z6j192H2z0n/full.png

Xiaomi is een Chinees bedrijf wat steeds bekender wordt in Nederland. Menig Tweaker zal vast wel een Xiaomi smartphone en anders wel een Xiaomi powerbank of MiBand fitnesstracker bezitten. Soms maakt Xiaomi producten die niet makkelijk te krijgen zijn en een verzamelaarswaarde voor de echte Xiaomi fan hebben. Zo was de eerste Mi WiFi Router ook te krijgen in een luxe houten kist en kwam de router in losse onderdelen om zelf in elkaar te zetten. Zelf heb ik het Mitu Collection 01 bouwpakket waarbij de mascotte Mitu van Xiaomi een Android robot repareert. Het resultaat is zoals de foto van mijn Tweakblog.

http://static.tweakers.net/ext/f/TRGqRUzSkhEGg2fJXVn6j7vX/full.jpg

Xiaomi vierde op 6 april jl. haar 6e verjaardag en dat werd ook op de frontpagina van Tweakers gemeld. Deze verjaardag werd door Xiaomi aangegrepen om met een apart verjaardagscadeau te komen, namelijk een Transformer die zich kan veranderen in een Xiaomi MiPad 2 tablet of andersom. Liefhebbers konden zich opgeven via een Chinese crowdfundingactie en tja dat wordt wat lastig vanuit Nederland. Gelukkig heb ik wat contacten in China en wist ik de Chinese webshop ibuygou zo gek weten te krijgen om er 1 voor mij te bestellen. Ook is het enkele andere Tweakers gelukt om er 1 via ibuygou te krijgen.

http://static.tweakers.net/ext/f/wb35EfxczEF3LLL7uKLaOdVR/full.png

Oorspronkelijk zou de Transformer MiPad vanaf 13 mei geleverd worden maar ik kreeg al een paar dagen daarvoor melding dat hij binnen was. Daarna duurde het nog 2 weken voordat ik hem in Nederland had. Helaas zoals met mijn Mitu Collection 01 verpakking heeft ook deze verpakking wat schade opgelopen tijdens de reis vanuit China en is deze wat ingedeukt. Aan de voorkant prijkt de Xiaomi Transformer in een gevaarlijke pose. Op de achterkant staat de naam Soundwave. Met name oudere Tweakers zullen Soundwave nog kennen als ghettoblaster uit de toenmalige Transformers TV tekenfilmserie. Daarnaast staat het gedrukte nummer 60181 op maar onduidelijk is of dit exemplaar 60181 aangezien bij de crowfundingactie er 9774 stuks verkocht zouden zijn.

http://static.tweakers.net/ext/f/fy5YjOFu2MbJpPAXwqQOCb3H/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/zBE2Xw3Qy3XD14L575shVAYD/full.jpg

Binnenin ligt eerst MiPad 2 tablet in folie en daaronder de handleiding in vorm van het Deception logo. Natuurlijk is het geen echte tablet maar de afwerking is best netjes en aan details zoals toetsen, USB C aansluiting en het MI logo is ook gedacht.

http://static.tweakers.net/ext/f/g79QCNJns2wfBBRqdFnEQiBy/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/WFl54Htarj4EW79UoyrMqxp1/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/rZ9R9NF35XQIze2vXffvRWmS/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/N9WlSS3zicIUBn6kQ4y4Hc0V/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/w4KV5m2RSzGwLH7YqxSqeNnC/full.png

Om van de MiPad 2 tot Soundwave te komen zijn 30 stappen nodig. Eerst begin je bij de bovenkant om de schouders en het hoofd te krijgen. Een deel van de onderkant is afneembaar wat later een soort jetpack en het wapen moet worden. Daarna is het de beurt aan de benen en voeten. Niet alle stappen soms zijn even duidelijk en bestaat de angst iets te forceren of iets af te breken. 10 minuten later staat Soundwave op zijn benen met wapen en schild.

http://static.tweakers.net/ext/f/pEgFB6x64dvMB3LJBFfaoWyg/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/LwOilTjoEZaD261chjiuLaLb/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/qL2MJrS3qVNa67e9ZITYByRj/full.jpg http://static.tweakers.net/ext/f/qu7QW8zL2BkG5SBGtZ0ExgiP/full.jpg

Het is een coole verschijning maar het is duidelijk geen speelgoed maar eerder een leuke aanvulling voor op het bureau.

Schijnbaar heeft ibuygou toch nog wat extra exemplaren weten te bemachtigen dus wie zijn kans nog wil wagen op deze unieke Transformer kan hem nog bestellen.

Volgende: China blog deel 1 - Op zoek naar een smartphone in Beijing 11-'16 China blog deel 1 - Op zoek naar een smartphone in Beijing
Volgende: "The making of" van een Tweakers video review - deel 2/2 02-'16 "The making of" van een Tweakers video review - deel 2/2

Reacties


Door Tweakers user HetGezegde, maandag 6 juni 2016 22:57

Haha leuk! Had 'm een tijdje geleden al voorbij zien komen op Tweakers, maar nu zie ik duidelijkere foto's (was 'm ook al even vergeten). Ziet er gaaf uit voor op je bureau inderdaad.

Lijkt me ook niet dat je die steeds in- en uit elkaar zet/haalt

Door Tweakers user Chocoball, maandag 6 juni 2016 23:15

HetGezegde schreef op maandag 06 juni 2016 @ 22:57:
Haha leuk! Had 'm een tijdje geleden al voorbij zien komen op Tweakers, maar nu zie ik duidelijkere foto's (was 'm ook al even vergeten). Ziet er gaaf uit voor op je bureau inderdaad.

Lijkt me ook niet dat je die steeds in- en uit elkaar zet/haalt
Klopt, ik zou het niet in handen van kinderen geven, ook niet vanaf 8 jaar zoals op de doos staat ;) Het is echt een dingetje voor Xiaomi fans en het is een leuke aanvulling voor mijn Xiaomi verzameling.

Overigens wat ik vergeten was te melden is dat Xiaomi had al eerder iets met het Transformers thema heeft gedaan, een T-shirt met hun mascotte als Transformer.

Door Tweakers user Lange-199, dinsdag 7 juni 2016 01:46

Goede tweakblog! Ik sluit me helemaal bij je aan, het transformeren is soms eng om te doen (voelt alsof je hem gaat breken) en het wapen valt soms uit elkaar. Maar poseren gaat makkelijk. En op mijn doos staat ook 60181, dus ik denk dat het een soort van productcode is.

Door Tweakers user Chocoball, dinsdag 7 juni 2016 06:41

Lange-199 schreef op dinsdag 07 juni 2016 @ 01:46:
Goede tweakblog! Ik sluit me helemaal bij je aan, het transformeren is soms eng om te doen (voelt alsof je hem gaat breken) en het wapen valt soms uit elkaar. Maar poseren gaat makkelijk. En op mijn doos staat ook 60181, dus ik denk dat het een soort van productcode is.
Leuk dat je reageert aangezien jij 1 van de Tweakers bent die hem ook heeft.

Vooral als je er weer een MiPad van wilt maken en dan met name het gedeelte bij de heupen dat ik dacht dat gaat niet...dat breekt af. Het wapen had ik eerst fout gemonteerd, ik had de delen in elkaar geschoven i.p.v. op elkaar zetten.

Mooi om te weten dat jij dezelfde code op de doos hebt dan is het eerder een productnummer.

Reageren is niet meer mogelijk